Manuscripten

We kijken er naar uit de mooiste, meest veelbelovende en lezenswaardigste manuscripten van u te mogen ontvangen. Hoe meer hoe beter, we zullen ze graag en met plezier lezen. Waarbij uiteraard het regionale karakter van onze uitgeverij een belangrijke rol speelt in de beoordeling (qua taal, thema, locatie of onderwerp).


Maar hou alstublieft wel rekening met een paar aanleverwensen. Stuur uw manuscript bij voorkeur als Word-bestand. Voorzien van een korte beschrijving (synopsis) van de inhoud, aangevuld met uw biografische en andere relevante gegevens.
Stuurt u het liever ‘op papier’? Mag ook, maar dan retourneren we uw inzending alleen als u een gefrankeerde retourenvelop meestuurt. U ontvangt in beide gevallen een dankbevestiging per mail.

 

Daarna wordt uw manuscript gelezen door zowel de uitgevers als het vaste lezerspanel. Dat kan enige tijd duren, omdat we veel te lezen en te beoordelen hebben, maar nooit langer dan twee of drie weken. Want wachten duurt al lang genoeg. Vervolgens krijgt u: òf een uitnodiging voor een gesprek, òf u ontvangt een afwijzing. In dat laatste geval kunnen we niet uitgebreid corresponderen over de reden daarvan.

We zien uw schrijfinspanning(en) met belangstelling tegemoet! Hartelijk dank alvast voor de moeite van het opsturen.

Boeken in opdracht of in samenwerking met de uitgeverij

Heeft u al een vastomlijnd plan voor een boekproject of wilt u een eigen uitgave realiseren? Mail ons dan gegevens over uw plan of voornemen en wij reageren per kerende post. Of bel ons voor een afspraak (dat kan ook na kantooruren): 058 - 213 52 53.